Kunstgebit in Nijmegen

Een kunstgebit in Nijmegen is iets waar veel mensen naar op zoek zijn. Dit komt omdat het erg handig is om een kunstgebit bij je in de buurt te kunnen laten zetten. Als je dit wilt doen, kun je goed terecht bij Mondzorgcentrum Takenhofplein. Zo zorg je er voor dat je gebit er weer goed uit komt te zien.

Kunstgebit soorten

Er zijn verschillende soorten kunstgebitten. Je kunt namelijk kiezen voor een gedeeltelijk of een geheel kunstgebit. Ook kun je kiezen tussen een klikgebit en een prothese. Hierbij is een klikgebit het duurzaamste om voor te kiezen.

Het is niet altijd nodig om voor een kunstgebit te gaan. Vooral bij ouderen worden kunstgebitten veel terug gezien. Dit komt omdat een kunstgebit pas nodig is als je veel tanden en kiezen mist of als je je tanden niet meer kunt gebruiken. Als dit het geval is, is het natuurlijk ideaal om een kunstgebit te laten zetten.

Kunstgebit consult in Nijmegen

Als je een kunstgebit in Nijmegen wilt laten zetten, is het belangrijk om hier eerst een consult voor aan te vragen. Dit houdt in dat je eerst bij het mondzorgcentrum op gesprek komt om te overleggen over je kunstgebit.

Op het moment dat er uit dit gesprek komt dat het nodig is om een kunstgebit te nemen, wordt er eerst goed gekeken naar welk kunstgebit het beste bij je past. Ook worden direct alle mogelijkheden met je besproken.

Voordat je een kunstgebit krijgt, worden er eerst foto’s gemaakt van de oude tanden. Deze worden verzonden naar een laboratorium die een prothese in elkaar zet. Hierdoor wordt er een persoonlijk kunstgebit voor je gemaakt.

Na een tijdje met een kunstgebit te eten zal je mond hier aan wennen. Dit maakt dat je zonder ergens last van te krijgen weer lekker kunt eten. Dit is vooral erg prettig als je dit voorheen niet kon met je oude gebit.

Aangezien je kaken slinken, is het belangrijk om na een tijdje weer een nieuw kunstgebit te nemen. Het kunstgebit gaat namelijk door het slinken van de kaken steeds lossen zitten.

Ga naar https://www.mondzorgcentrumtakenhofplein.nl/kunstgebit/ voor meer informatie.