Frans-Guyana blij over behandeling neergestoken beleidsadviseur

232

PARAMARIBO – De Fransman die woensdagmiddag ernstige steekwonden opliep tijdens een mislukte roofoverval voor ‘t Vat, wordt waarschijnlijk vandaag uit het ziekenhuis ontslagen. “Hij is stabiel. Wij zijn vooral dankbaar voor de excellente job die de medisch specialist gedaan heeft tijdens de operatie. Hij was geweldig, zowel in menselijke zin als professioneel”, zegt een vertegenwoordiger van de Frans-Guyanese overheid tegen de krant.

Het slachtoffer is op doorreis via Suriname naar zijn vakantiebestemming. Het incident is gênant voor Suriname, niet alleen omdat dit in het hart van het bekendste uitgaanscentrum van het land is gebeurd, maar ook omdat het slachtoffer een hoge regeringsfunctionaris is bij de oosterburen. In het dagelijks leven is hij beleidsadviseur van de prefect van Frans-Guyana belast met buitenlandse aangelegenheden.

De politie schrijft in een verklaring dat de toerist door twee onbekende mannen is overvallen toen hij de straat overstak. Gewapend met een mes probeerden zij hem zijn tas afhandig te maken. Het slachtoffer hield die echter stevig vast, waardoor de criminelen in zijn arm begonnen te steken. Uiteindelijk liet hij de tas los.

Op video-opnames via sociale media is duidelijk te zien hoe hij bloedend bij de bar van ‘t Vat geholpen werd door omstanders. Er was een bloedspoor vanaf de plek op straat waar hij is aangevallen tot aan de bar waar hij ineenzakte in een stoel. De daders sloegen met de tas op de vlucht. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. “Er wordt hard gewerkt aan de aanhouding van de mannen”, bericht het korps. “Wij hebben er alle vertrouwen in dat de autoriteiten de daders zullen vinden en laten berechten”, aldus de regeringsvertegenwoordiger uit Frans-Guyana.

21/07/2017 09:02 – Eliézer Pross