Gastland Verenigde Staten en Costa Rica naar laatste vier Gold Cup

723

Gastland Verenigde Staten en Costa Rica zijn in de nacht van woensdag op donderdag doorgedrongen tot de halve finales van de Gold Cup. ‘Team USA’ ontdeed zich in de kwartfinales van El Salvador en de Midden-Amerikanen versloegen buurland Panama.

De Amerikaanse ploeg van bondscoach Bruce Arena won in Philadelphia met 2-0 van El Salvador.

Beide goals vielen laat in de eerste helft. Omar Gonzalez opende na 41 minuten de score en op slag van rust besliste Eric Lichaj het duel al met de tweede treffer voor de Verenigde Staten.

Oud-Eredivisiespelers Jozy Altidore (ex-AZ) en Michael Bradley (ex-Heerenveen), die de aanvoerdersband droeg, mochten negentig minuten meedoen op het Lincoln Financial Field.

VS verslaat El Salvador en plaatst zich voor laatste vier op Gold Cup

VS verslaat El Salvador en plaatst zich voor laatste vier op Gold Cup

Costa Rica

Zaterdag in de halve finale in Dallas wacht de Amerikanen een ontmoeting met Costa Rica. Dat land, met aanvoerder Bryan Ruiz (oud-FC Twente en PSV), rekende in de kwartfinales met 1-0 af met Panama.

Schlemiel van de wedstrijd was Anibal Godoy. De middenvelder van Panama kopte in de 77e minuut een vrije trap onhoudbaar achter zijn eigen doelman.

De Gold Cup is het kampioenschap van Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Titelverdediger Mexico speelt in de nacht van donderdag op vrijdag tegen Honduras. De vierde kwartfinale gaat tussen Jamaica en Canada.